MENU

Sociaal

header image

De kracht van een sociaal netwerk

Naast voeding en beweging is er nog een belangrijke factor die garant staat voor een vitaal leven. Dat is namelijk je sociale leven. Misschien wel het best bewaarde geheim van de blue zones is de invloed die een sterk sociaal netwerk heeft op gezondheid en vitaliteit. 

We leven in een complexe maatschappij. Social media stellen ons in staat om eenvoudig contacten te onderhouden met mensen over de hele wereld. Ondanks onze mogelijkheden om met iedereen en overal contact te hebben, neemt de eenzaamheid toe, met name in de steden. Het lijkt alsof we dankzij de digitale revolutie hecht met elkaar verbonden zijn, maar in het echte leven zijn we eenzamer dan ooit.

Daarnaast bestaat er geen enkel leven zonder problemen. Zo nu en dan wordt iedereen geconfronteerd met onprettige gebeurtenissen. Gebeurtenissen die verdriet, woede of angst veroorzaken. Hoe ga je daar mee om? En hoeveel tijd besteed je eigenlijk echt aan persoonlijk contact? Waar krijg je energie van en wat kost juist energie?

Dit zijn essentiële vragen die tijdens het Vivo for Life programma aan bod komen. De antwoorden hierop en de doelen die je naar aanleiding hiervan gaat stellen, kunnen daarbij, naast voeding en beweging, misschien wel eens een van de belangrijkste factoren zijn voor het krijgen en behouden van een gezond en vitaal leven.