MENU

Beweging

header image

Wat is gezonde beweging?

Vijf keer per week krachttraining? Elke ochtend yoga? Een marathon lopen?

Ook in onze bewegingsvormen zijn er veel keuzes. Veel mensen worden enthousiast lid van een sportschool, maar merken al snel dat na een drukke dag de verleiding groot is om op de bank voor de tv of achter de laptop neer te ploffen. Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven.
Net als op het gebied van voeding is het niet zozeer van belang wat je aan beweging doet, maar vooral hoe je het doet en dat je het ook blijft doen.

Tijdens het Vivo for Life programma wordt jouw bewegingspatroon onder de loep genomen. Dit houdt niet die ene sportles in op dinsdagavond. Je beweegt immers al zodra je je bed uitstapt in de ochtend! Hoe de mensen in de blue zones omgaan met beweging geeft inzicht in wat beweging met je lichaam, maar ook met je geest doet. Hardlopen terwijl je met je hoofd nog in de vergadering van die dag zit of in dat lastige gesprek is een stuk minder effectief. Met mindfulness technieken leer je ook echt je aandacht te concentreren op de bewegingen of handelingen die je doet. Dat maakt het bewegen niet alleen intenser en leuker, hierdoor maak je ook je hoofd leeg en creëer je ontspanning tijdens inspanning.

Het is bekend dat beweging een van de meest cruciale factoren is voor een vitaal leven. Maar ook voeding en sociaal spelen een belangrijke rol.