MENU

Voeding

header image

Wat is gezonde voeding?

Door kleine veranderingen in je voeding aan te brengen, kun je veel bereiken voor je gezondheid. Maar waar moet je beginnen?

In het Vivo for Life programma wordt aandacht besteed aan voeding. Geen diëten, geen culinaire acrobatiek. We beginnen met bewustwording. Het gaat namelijk niet alleen om wat je eet, maar vooral hoe je eet en welke gedachten je daarbij hebt. Eten, gewoonten en gedrag zijn nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. Tijdens het programma wordt eerst stilgestaan bij jouw voedingspatroon zoals het nu is. Daarnaast gaan we aan de hand van de vijf blue zones na wat we over het algemeen kunnen verstaan onder gezonde voeding. Vervolgens wordt er gekeken naar de veranderingen die jij zou willen en kunnen aanbrengen in je huidige voedingspatroon. En dat hoeven geen dure producten of voedingssupplementen te zijn. We beginnen met praktische en goed uit te voeren voedingsadviezen.

Je dagelijkse voeding is van groot belang om vitaal te zijn, te worden en te blijven. Maar dit is zeker niet de enige factor die bijdraagt aan een lang en vitaal leven. Zie ook beweging en sociaal