MENU

Vivo | Mindfulness en meer

  • header image
  • header image
  • header image
  • header image

Vivo for Life Forty+ Fit

Vivo betekent “Ik leef” in het Italiaans. Door de hectiek van alledag vergeten we soms te leven, we leven niet het leven dat we willen of we worden geleefd. Vivo verzorgt Mindfulness en op Mindfulness gebaseerde trainingen om meer aandacht te krijgen voor het leven. Met als resultaat een bewust en vitaal leven. 

In het unieke Vivo for Life- Forty+ Fit programma wordt daarbij gekeken naar 3 pijlers die voor een vitaal leven belangrijk zijn: voeding, bewegen en sociale activiteiten. Ook wordt er gebruik gemaakt van mindfulness en lifecoaching om rust en overzicht te creëren in het dagelijkse leven. 

Vivo for Life- Forty+ Fit is een leefstijltraining gebaseerd op Mindfulness en adviezen uit de 5 Blue Zones. De training is voor iedereen die bewust en gezond in het leven wil staan.

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness is bewust, zonder oordeel en met aandacht ervaren wat er hier en nu is. Bewust ervaren wat je voelt en wat je doet kan ertoe leiden dat je meer inzicht krijgt in jouw gedachten, emoties en handelingen. Minder piekeren, minder stress en meer rust in je hoofd kunnen vervolgens zorgen dat je ook meer open staat voor al het moois in het leven. 

Bij Mindfulness leer je door verschillende oefeningen krachtiger en stabieler te zijn. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen en leer je op een goede manier om te gaan met moeilijke dingen in het leven.

Mindfulness wordt binnen de reguliere gezondheidszorg toegepast bij mensen met angst- of depressieve klachten, chronische pijn, stress en burn-out. Mindfulness is daarnaast ook bijzonder effectief om rustiger in het leven te leren staan en stress of stress gerelateerde klachten te voorkomen.

Lees verder