MENU

In het nieuws

Hardloopwedstrijd

…ze renden ontspannen en lachend naar de 2e lijn. De eerste die over de lijn kwam stak zijn beide armen in de lucht en juichte van plezier, evenals de tweede monnik die over de lijn ging. De derde en de vierde monnik maakten een vreugdedansje en de laatste monnik juichte ook weer van plezier. Daarna maakten ze allemaal een buiging naar elkaar en naar de backpacker. Deze fronste zijn voorhoofd en wees naar de eerste monnik die over de lijn was gekomen. Hij was de winnaar; de anderen niet. Waarom waren ze allemaal zo blij? Er werd een tolk bijgehaald. Misschien hadden ze de opdracht niet begrepen? De tolk glimlachte toen ze het verhaal van de monnik aanhoorde en zei tegen de backpacker. Het gaat er niet om of je de eerste of de beste bent. Je geniet van dat wat er op dat moment is. De monniken zagen het hardlopen als een reis van de ene naar de andere bestemming, net als in het leven. Ze waren zo blij omdat ze allemaal zo van die reis genoten hadden. Ze waren niet bezig met de bestemming van de 2e lijn, maar met de weg er naar toe…

Met het begin van het nieuwe jaar, denk ik vaak aan dit verhaaltje terug. Alle goede voornemens, dingen die je in het nieuwe jaar wil aanpakken, wil bereiken, wil plannen…. Dat geeft mij enerzijds veel energie, anderzijds kan het een (te) groot streven worden. En dat zorgt niet echt voor geluk! Want als je teveel bezig bent met wat er allemaal gaat komen, kun je compleet vergeten te genieten van al het moois wat er nu is! Dus sta ik in mijn ‘hardloop’ wedstrijd even stil om te genieten, maar ook om te doorleven van dat wat allemaal misschien niet zo mooi is. In plaats van er meteen van weg te rennen of enorm tegen te vechten….

Vind je het leuk om hard te lopen? En wil je dit combineren met Mindfulness? Kijk dan eens bij Mindful Run en combineer beweging met meditatie!