MENU

In het nieuws

Zelfcompassie op de Route du Soleil


Hoe lang we daar hebben gestaan, zal ik jullie besparen. Maar ik wil wel graag delen dat dit een ultieme compassie oefening was!  Je weet dat het een keer kan gebeuren, zeker met zo’n oud busje, maar desondanks kun je je er op het moment door overvallen voelen. Misschien herken je dat  gevoel wel. Als alles volgens planning loopt, dan voel je je okee, maar als het dan even ineens afwijkt...

dan kan het gevoelens van frustratie, weerstand en boosheid geven. Heel normaal, heel menselijk... Maar wat ik toen deed was de HART oefening, een zelfcompassie oefening die op zo’n moment erg van pas kan komen. H staat voor Herkennen, A voor adem en acceptatie, R voor Reflectie en T voor Toegewijde actie.

Dus daar stond ik dan: Okay, dit is een frustrerend moment, iedereen heeft wel eens een frustratie moment, kan ik er mee ademen? Wat voel ik en kan ik het ruimte geven? En… wat kan ik nu voor mijzelf doen, al is het maar voor 1 minuut? Dus ik legde mijn hand op mijn hart en glimlachte… Het voelde al wat beter.

Hoe de vakantie afliep? We kregen een vervangend Renaultje en hebben er een mooie vakantie van gemaakt. De bus? Die werd zo goed als weer rijdend gekregen en staat nu weer hier voor de deur!