MENU

In het nieuws

happy sock (s)

Ik herinner mij nog 1 van mijn retraites, waarbij de leraar op de eerste dag aangaf dat we eens goed onze vuile sokken zouden gaan wassen. Hij bedoelde natuurlijk dat al onze zorgen & angsten eens een lekker heet sopje zouden krijgen. Het sopje zou dan wel even vies worden. We zouden ook momenten kunnen ervaren waarop we zouden kunnen denken: ‘Worden die sokken van mij wel schoon?’ Maar een paar dagen goed weken in stilte deed wonderen. Je haalde ze aan het einde van je retraite uit die bruine, modderige brij en voilà: schone, ‘happy socks’!

Misschien dat ik daarom ook geniet van was vouwen. Ik realiseer mij dat ik weer schone kleding en sokken heb! Ik vouw het met aandacht op, klaar om weer een keer aan te trekken; een frisse start. Ik snuif de geur van het wasmiddel nog even op en leg alles in de kast.

Maar… wacht eens even… ik sta nog met 1 sok in mijn hand en de wasmand is leeg. Ik glimlach; dit is ook bijna elke week weer een mooie Mindfulness beoefening: accepteren dat er op miraculeuze wijze altijd wel sokken verdwijnen. Soms komen ze terug, soms niet. Maar ook die ene sok vouw ik dankbaar op; hij mag even wachten tot misschien volgende week zijn wederhelft zich spontaan aandient.