MENU

In het nieuws

juiste mindset

...dat alle mensen daar gelovig zijn. Of dat nu een godsdienst is of een vorm van spiritualiteit; alle mensen geven aan dat er een groter bewustzijn is dat oneindige mogelijkheden biedt. En daarmee ook een paradox van het leven: om iets te verwerven, moet je je gehechtheid (ego) laten varen. Dat gaat natuurlijk makkelijker als je voelt, gelooft, ervaart dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel.

De mensen in de Blue zones die ik tot nu toe gesproken heb, hebben wel wensen (of intenties) maar geven de gehechtheid aan de uitkomst op. Ze geven daarmee hun zelf en de mensen om hen heen de vrijheid te zijn zoals ze zijn. En ze zullen niet snel hun mening over hoe dingen zouden moeten zijn, opleggen aan anderen. Ze kunnen ook verbazingwekkend goed omgaan met het aanvaarden van onzekerheid.

Ze accepteren makkelijk dat wat er is en ze vertrouwen er op dat oplossingen spontaan tevoorschijn kunnen komen uit de chaos. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is dus zeker ook een juiste mindset ontzettend belangrijk voor een vitaal leven!