MENU

In het nieuws

Dag van de Stilte

Een jaarlijks terugkerende themadag, nu voor de vierde keer, op de laatste zondag van oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. We hebben dan één uur extra.

Doel Dag van de Stilte: een landelijke dag om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Verspreid over het hele land worden vele activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Vorig jaar waren dat er 250: Stiltewandelingen, stiltevieringen in kerken en tempels, lezingen, schrijfworkshops, meditatiesessies, concerten, proeverijen, sportieve en kunstzinnige activiteiten, mindfulness trainingen en stiltewerkvormen voor kinderen etc.…

Waarom is stilte belangrijk?
In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om terug te blikken op wat we hebben meegemaakt en wat we écht belangrijk vinden in ons leven.