MENU

In het nieuws

30 maart: Mindfulness-yoga festival

Waarom Mindfulness en/of Yoga?Als je je bewust bent van je emoties, handelingen en gedachten, als je durft te kijken naar je emoties, handelingen en gedachten, dan ben je ook in staat om je emoties, handelingen en gedachten te beïnvloeden. Je laat je dan niet meer leven door gebeurtenissen, emoties en gedachten, maar je komt er achter dat je zelf het leven en je reactie daarop in de hand hebt, met als resultaat dat je met meer zelfvertrouwen en meer levensvreugde in het leven staat. Door mindful bezig te zijn, kom je weer in contact met jezelf en kun je praktischer met jezelf en je omgeving omga. Yoga is bovendien een goede manier om goed met je lijf om te gaan en het hoofd af en toe leeg te maken.

Wat houdt het festival in?
Op dit festival bieden we je verschillende Mindfulness workshops aan, waarin je dieper ingaat op het toepassen van mindfulness in verschillende aspecten van je eigen leven. Dit kan zijn door middel van zitmeditaties en loopmeditaties, maar bijvoorbeeld ook door met aandacht te eten, het doen van of yogaoefeningen. Ook zijn er workshops die zich richten op toepassing in specifieke onderdelen van je leven, zoals de workshop mindfulness op het werk.

In de Yoga workshops ligt de focus op het thema gezondheid. Je leert bijvoorbeeld hoe houdingen je gezondheid bevorderen of hoe je ademhaling verbonden is aan je gezondheid.